12 d’ag. 2014

ApiCultura't. Extracció de bresques, d'un rusc tradicional d'escorça


La tarda convida, avui que no fa vent. Serà un bon dia, per mirar les nostres abelles.El primer que ens cal fer, és aplicar una mica de fum a la trasquera( entrada) i pels voltants.
El fum és important, a la hora de manipular les abelles.
Al introduir-hi fum, les abelles canvien la seva conducta, i això fa que no siguin tan agressives.
 Aquest rusc, és ben ple.
D'aquí,podrem treure unes quantes bresques.
No és el ganivet millor per fer això, però avui és el que tenim.
Aquí ens caldria un ganivet, com per exemple, els de tallar pernil, amb la diferència que la part de la punta està doblada, formant angle de 90graus
Tenim que inspeccionar, les bresques que portin més mel, i sobretot no danyar els opercles que portin cria.
Els opercles que porten cria és diferencien rapidament
Foto superior, opercles amb cria.
Les bresques suquegen mel calenta.
La mel acabada de extreure, té unes propietats úniques, sobretot la densitat, i la temperatura
Pensem, que estem a mitjans d'agost, i no podem treure excessives reserves de mel.
L'hivern és molt llarg, i preferim que les abelles tinguin les seves reserves.
Les bresques, s'exprimiran a mà,separant, la cera de la mel.
D'aquí obtindrem aquest preuat aliment.
La Mel, en aquest cas Mil Flors.
Un rusc d'escorça, és fàcil de construir, i ens permet recol-lectar la nostre propia mel.
A més un rusc, té molt poc manteniment.
Si et bé de gust pots pujar a la feixa per assessorar-te, i poder-te construir el teu rusc.
El telèfon per contacta amb nosaltres és 669101848
APICULTURA 'T


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada