1 de juny 2015

Mel, or líquid.

La mel és una solució concentrada de sucres, principalment glucosa i fructosa. A més hi podem trobar aminoàcids, àcids orgànics, vitamines minerals i pigments.
Té un pH àcid entre 3,5 i 4,5, degut a la presència d'àcids orgànics, el principal del quals és l'àcid glucònic.Avui ha set dia de treure una mica de mel.
Aquesta mel, té diferents procedències, i varia el color segons el lloc on ha esta recolectada.
PROPIETATS DE LA MEL.
La mel té nombroses propietats, entre les que podem destacar.
-Fàcil assimilació degut als hidrats de carboni que té, de cadena curta. Facilita la digestió i metabolització d'altres aliments.
-Poder edulcorant més gran que el sucre, amb un 40% menys de calories.
-Regulalitza el funcionament intestinal.
-Propietats sedants, ja que afavoreix l'absorció de triptòfan, precursor de la serotonina.
Antihemorràgica, antianèmica, antisèptica, i emol-lient.
-S'utilitza en tractaments de faringitis, laringitis, rinitis, grips, etc.
La mel té activitat bactericida contra organismes enteropatogens causants d'infeccions en el tracte intestinal, comuns a totes les edats.
És pot utilitzar com a ünguent en ferides perquè no és irritable, no es toxic, és esteril, bactericida i nutritiu.
Pel seu poder edulcorant s'estan fent estudis per fer servir la mel en dietes per a diabètics, ja que la fructosa s'absorbeix més lentament en el tracte gastrointestinal que la glucosa.Els nivells de sucre en sang augmenten mínimament després de la ingesta de fructosa.
DIFERÈNCIA AMB EL SUCRE.
El sucre comú té de forma exclusiva un sol glúcid, la sacarona.Aquest aliment només aporta calories buides, és altament cariogènic i es pot considerar un aliment superflu.
En canvi la nel té un 80% de fructosa i molts microbutrients, aminoàcids essencials, àcids orgànics, minerals, vitamines.
I per ultim un apunt important es recomana no donar mel als menors de 18 mesos, al barrejar-se amb els sucs digestius no àcids del nen crea un ambient ideal per al creixement de les espores CLOSTRIDIUM BOTULINUM, que produeix toxines, i poden provocar botulisme infantil.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada