26 de set. 2015

Avui 26/9/2015 treiem tres eixam en una casa de Muntanyola(Osona)

Aquets dies calorosos de setembre han propiciat l'eixamenament de les abelles.
L'eixamenament és el mecanisme natural i instintiu de les abelles per a la divisió o multiplicació de l'ésser viu i unitari que és la colònia o rusc. Aquest procés consisteix en què la reina, juntament amb un gran nombre d'abelles de la colònia, decideixen deixar el rusc actual per buscar un altre lloc on començar, de zero, un nou rusc. La reina vella se'n va i deixa el seu lloc a una de les seves filles-princeses que l'haurà de susbtitueix.
(1er eixam).
L'època de l'any quan es produeix més aquest fenomen correspon a principis de primavera, moment en què s'inicia la gran melada, amb grans fluxos de nèctar i gran quantitat d'abelles joves nascudes que escalfen el niu i dificulten la termoregulació. Factors climatològics, instintius, sanitaris, (...), també influeixen en el desenvolupament d'aquest procés d'eixamenament.
(2on eixam)
Aquests eixams posats en arbres, fanals, balcons, etc, no són perillosos, tant sols fan pinya protegint la reina, esperant que les abelles exploradores els indiquen on serà la seva nova llar.
Comencen a ser perillosos quan s'estableixen en un lloc, per començar una nova colònia, com es el cas de les fotos.
(3er eixam)-.Tots aquets eixams s'han ficat dintre de porticons, i com a molt temps tenen una setmana.
Dos dels eixams se'n van cap a la feixa
, l'altre el cedim a L'Stefan un apicultor de Perafita

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada